WEERBAARHEID

Mijn blik op weerbaarheid

Weerbaarheid

Wanneer men denkt aan weerbaarheid, dan denkt men aan vrouwen die zelfverdedigingstechnieken leren of aan kinderen die hard STOP roepen. Weerbaarheid kan echter veel meer zijn en breder ingezet worden. Bij het trainen van de weerbaarheid leert je om jouw grenzen te herkennen en deze te erkennen. Verder leer je om na het vaststellen van een (mogelijke) grensoverschrijding hier op een passende manier op te reageren. Het beschikken over voldoende weerbaarheid is van grote invloed op je emotionele welzijn en je eigenwaarde. Het vergroten van weerbaarheid kan bijdragen aan het vergroten van je zelfvertrouwen en het verminderen van angsten. Verder kan het bijdragen aan het voorkomen en oplossen van ongewenste situaties.


“Emoties sturen ons gedrag, beïnvloed je gedrag door je emoties te reguleren.”


Een van de belangrijkste doelen in mijn trainingen is het vergroten van het gevoel van zelfvertrouwen en het vergroten van jouw eigenwaarde. Dit doe ik onder andere door je te sterken in het aangeven en bewaken van jouw grenzen. Voor je dit kunt doen zal je eerst je eigen grenzen moeten leren herkennen. Tijdens de training word je ondersteund bij het leren kennen en vaststellen van deze grenzen. je leert hoe je deze grenzen duidelijk en passend aan kunt geven. Verder leer ik je herkennen wanneer er een grens overschreden wordt en hoe jij hier passend mee om kan gaan of dit kunt voorkomen.


Het doel van de training is dat een deelnemer na het volgen van het traject meer in contact is gekomen met het eigen zijn en de handvaten heeft ontvangen om vanuit een gevoel van eigenwaarde eigen grenzen kan aangeven en bewaken. Om dit voldoende te kunnen faciliteren is het creëren van een vertrouwelijke en veilige omgeving een randvoorwaarde. Dit is het startpunt voor de training en een van de belangrijkste aandachtspunten bij het geven van de trainingen voor mij als trainer.

Share by: